۱۹۰ پایگاه ثابت غربالگری آمبلیوپی، در خراسان رضوی کار خود را آغاز کردند

۱۹۰ مرکز خدمات بهزیستی مثبت زندگی در سال جاری وارد برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان سه تا شش سال خراسان رضوی شدند.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی در این زمینه از دو برابر شدن جمعیت تحت پوشش برنامه در سال جاری در استان خبر داد.
غلامحسین دلبری که در نشست توجیهی مسؤولان فنی مراکز مثبت زندگی مشهد صحبت می‌کرد افزود: امسال باید تقریبا دو برابر سال گذشته یعنی بییش از ۴۵۰ هزار کودک را تحت پوشش برنامه قرار بدهیم.
دلبری با بیان اینکه اهمیت این برنامه برای کاهش معلولیت‌ها حیاتی است گفت: با تلاش‌هایی که در ۱۵ سال گذشته صورت گرفته، موفقیت‌های خوبی در این زمینه بدست آمده و ورودی‌های نابینایی استان بشدت کاهش یافته است.
وی تأکید کرد: مراکز مثبت زندگی امکانات مورد نیاز را دارند و آموزش‌های لازم را نیز دیده‌اند و اینک زمان عمل فرا رسیده است.
دلبری گفت: مراکز مثبت زندگی که در کارهای مربوط به مددجویان، موفقیت‌های خوبی بدست آورده‌اند باید نشان دهند که در پیشگیری از معلولیت‌ها نیز توانمندی های خوبی دارند.
مدیر بهزیستی شهرستان مشهد نیز گفت: ۷۳ مرکز مثبت زندگی در مشهد فعال هستند که در این برنامه مشارکت دارند.
جواد بهنام افزود: خوشبختانه تابلوهای چارت ای برای تمام مراکز خریداری و تحویل گردیده و هیچ‌گونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی تأکید کرد: از نظر تعرفه‌های خدماتی نیز تحول خوبی صورت گرفته و امیدواریم رضایت‌مندی مراکز مثبت، نتایج کیفی برنامه را افزایش دهد.
وی گفت: مراکز مثبت زندگی پایگاه‌های دائمی غربالگری بینایی هستند و همچنین با مراکز بهداشت نیز تفاهم‌نامه‌هایی در استان داریم که این مراکز در زمینه معرفی خانواده‌ها به پایگاه‌های غربالگری کمک کنند تا پوشش را به حداکثر برسانیم.
بهنام گفت:‌ در سال گذشته ۳۸ هزار و ۹۱۷ هزار  فرزند را در مشهد غربالگری کردیم که در نتیجه ۳ هزار و ۷۸۹ مورد مشکوک به تنبلی چشم و سایر اختلالات بینایی گزارش گردید.
وی ادامه داد: از این تعداد، ۱۰۴۴ کودک مبتلای قطعی تشخیص داده شده و اقدامات درمانی و  در صورت لزوم جراحی برای آنها انجام شده تا کودک بینایی خود را بازیابد.
کارشناس مسؤول پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی خراسان رضوی نیز در حاشیه این کارگاه آموزشی در این زمینه گفت: یکصد مسؤول فنی مراکز مثبت و مددکاران این مراکز در این جلسه توجیهی شرکت کردند و با روش و برنامه‌ی کاری غربالگری بینایی آشنا شدند.
دکتر نرگس ژیان‌عابد تصریح کرد: غربالگری بینایی در کودکان سه تا شش سال می‌تواند زمینه‌ای برای پیشگیری قطعی از نابینایی ناشی از تنبلی چشم یا اختلالات و عیوب انکساری باشد که می‌توان از سلامت بینایی کودک اطمینان پیدا کرد.
این کارشناس افزود: این برنامه موفقیت بالایی داشته و از نابینایی و کم‌بینایی هزاران کودک در سال‌های گذشته پیشگیری کرده و زندگی‌های زیادی را از مشکلات معلولیت بینایی نجات داده است.
وی خاطر نشان کرد: بهزیستی با قوت و قطعیت به این برنامه ادامه می‌دهد تا میزان نابینایی و کم‌بینایی ناشی از اختلالات فلجی و عیوب انکساری و آمبلیوپی را به صفر برساند.
شایان ذکر است در این نشست، که در مرکز علمی کاربردی بوستان شکوه مهر در مشهد برگزار گردید جزئیات برنامه پیشگیری از آمبلیوپی تشریح و اشکالاتی که در اجرای برنامه از سوی مسؤولان فنی مراکز مثبت مطرح شد مورد پاسخگویی قرار گرفت.

کد خبر 62620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد